Duurzaamheidscongres: Heel Heusden Duurzaam!

Datum 29jun.2017
Tijdstip 13:00 - 18:00 uur
Locatie Mariënkroon

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit ons leven. Schone lucht, duurzame energie en duurzame landbouw zijn dagelijks in het nieuws. Klimaatverandering is dé uitdaging van dit moment. Internationaal, landelijk en lokaal is het duidelijk dat het roer om moet. Dat roept onmiddellijk vragen op. Wat betekent dit voor Heusden?

Wat is een energieneutraal Heusden, wanneer en hoe worden we dat? Wat kunnen bedrijven en inwoners doen om een Duurzaam Heusden te bereiken? Hoe kan de gemeente dit ondersteunen? In Heusden beantwoorden we deze vragen samen met inwoners en ondernemers in een nieuwe duurzaamheidsagenda. 

Duurzame Ontwerpdag op 29 juni

Een duurzaam Heusden bereiken we alleen samen. De duurzame dromen, ideeën en ontwerpen van ondernemers en inwoners, van volwassenen en jeugd vormen de basis voor onze nieuwe duurzaamheidsagenda. Op 29 juni komen volwassenen én kinderen bijeen om samen ambities uit te spreken, doelen te benoemen en concrete projecten te starten. Donderdag  29 juni 2017 is Duurzame Ontwerpdag Heusden!

Jeugdcongres Duurzaamheid

We beginnen de dag met het Jeugdcongres Duurzaamheid. Leerlingen uit groep 7 van alle basisscholen van Stichting Scala ontwerpen ’s ochtends hun duurzame wereld. De ideeën van de kinderen dienen als inspiratie voor het middagprogramma met volwassenen uit onze gemeente.

Middagprogramma

Inwoners en ondernemers gaan ’s middags:

  • Dromen – wat zijn onze duurzame ambities, welke doelen stellen we?
  • Doen – in ontwerpsessies gaan we werken aan concrete ideeën voor Duurzaam Heusden
  • Heusden – iedereen kan eigen ideeën inbrengen en we staan open voor de ideeën van een ander, want alleen samen bereiken we een Duurzaam Heusden 

Doe je mee?

Je bent van harte welkom tussen 13.00 - 18.00 uur op Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk. Daar gaan wij  met zo’n 150 deelnemers namens buurtverenigingen, instellingen en bedrijven, Dromen en Doen voor een Duurzaam Heusden. Daarbij worden we geïnspireerd door de bijdrage vanuit het Jeugdcongres. Wil je mee ‘Doen’ dan kun je je vóór 22 juni aan te melden bij de heer Paul van den Hogen van de gemeente Heusden via pvdhogen@heusden.nl onder vermelding van je naam, adres en telefoonnummer.

 


Terug naar boven