Heel Heusden Bespaart

Heel Heusden Bespaart helpt u als particuliere eigenaar om uw woning comfortabeler te maken, het verlagen van het energieverbruik en , als u dat wilt, stappen te zetten richting een gasloze, energie neutrale woning.

Hoe werkt het?
Na aanmelding en betaling van de eigen bijdrage maakt een onafhankelijk adviseur van energie adviesbureau Susteen een afspraak met u om de situatie en mogelijkheden van uw woning te bekijken en bespreken. Er wordt gekeken naar de bouwkundige kant, vooral isolatie, en de verwarmingsinstallatie. Na dit bezoek ontvangt u een adviesrapport met daarin de verbetermogelijkheden met de kosten en opbrengsten daarvan. Voor de meest voorkomende werkzaamheden zijn de kosten gebaseerd op actuele marktprijzen. Tegen deze prijzen kunt u het werk desgewenst via Susteen laten uitvoeren. Die keuze is aan u.
De actie is beperkt tot woningen gebouwd voor 1985.
Als u meer wilt dan alleen kleine en voor de hand liggende verbeteringen kunt u de adviseur van Susteen vragen een woningverbeterplan op te stellen om uw woning in stappen gasloos en energieneutraal te maken. Vraag hier dan expliciet naar aan de adviseur.

Ruim 450 Heusdenaren gingen u al voor
Inclusief het pilotproject Drunen Noord Bespaart in 2016 hebben inmiddels ruim 450 particuliere woningeigenaren gebruik gemaakt van dit advies. Bij ongeveer 100 adressen zijn daadwerkelijk maatregelen uitgevoerd, hetzij via Susteen of door andere uitvoerders.

Subsidie
De overheid helpt graag mee om uw woning energiezuiniger te maken. Zowel het Rijk  als de gemeente Heusden  hebben een subsidieregeling. Kijk op https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/seeh en https://www.heusden.nl/Home/Homepage/Nieuws/Subsidie_voor_isoleren_woningen
Let op: bij de gemeente Heusden moet de subsidie worden aangevraagd voordat u opdracht geeft voor uitvoering van de maatregelen.

Hebt u plannen om te gaan verbouwen?
Als u toch uw woning wilt gaan aanpassen denk dan ook aan comfortverbetering en terugdringen van het energieverbruik. Als u aan het verbouwen bent “ligt de zaak toch open”. Laat u zich vooraf adviseren via Heel Heusden Bespaart.

Kosten en aanmelden
Voor het advies betaalt u 55 euro, vooraf te voldoen. Leden van Energiek Heusden krijgen achteraf 20 euro terug.
Het aanmelden kan direct via de website van Susteen: https://www.susteen.nl/lopende-acties/heel-heusden-bespaart/.

 
Terug naar boven