Nieuwsoverzicht

Zonnepanelen Lambertusschool

09 april 2015
www.energiekheusden.nl
De Lambertusschool in Haarsteeg heeft, in het kader van WereldSchoolWereldWijk, al geruime tijd een programma met activiteiten die gericht zijn op duurzaamheid en leefbaarheid. Dat doet de school samen met de wijkbewoners, maatschappelijke partners en bedrijven rondom de school. Voortbordurend op deze activiteiten stelt Scala het dak van de gymzaal beschikbaar om deze door de leerlingen, de ouders, familie, omwonenden en andere geïnteresseerden van zonnepanelen te laten voorzien.

Wat dit project zo bijzonder maakt is dat de leerlingen het financieringstraject middels crowdfunding daadwerkelijk vormgeven. Op woensdag 15 april, van 19.00 tot 20.30 uur, vindt in de gymzaal de spectaculaire aftrap van het zonnepanelenproject plaats, waarin de kinderen de hoofdrol spelen.
 
Wethouder Mart van der Poel zal het startschot lossen voor een fietsestafette, waarbij de deelnemers op hometrainers proberen in korte tijd zoveel mogelijk kilowatt-uren bij elkaar te fietsen. Daarnaast is er een doorlopende videovoorstelling met korte promotiefilmpjes van leerlingen, waarin ze het belang van het zonnepanelenproject benadrukken. Gedurende de avond ben je in de gelegenheid aan te geven hoeveel je voor ’t project gaat inleggen. De totale inleg wordt steeds geactualiseerd op een scorebord bijgehouden. Een onderdeel dat binnenkort van start gaat, is het kunstproject, waarbij leerlingen kunstwerken van plastic afval gaan maken. De kunstwerken zullen eind juni beschikbaar komen voor donateurs die een bedrag van 200,- Euro investeren in het project en kiezen voor een kunstobject in plaats van aflossing en een bonus.
 
Niet elk dak is geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen en niet iedereen wil panelen op zijn eigen dak. Dus biedt Energiek Heusden, de lokale energiecoöperatie, de mogelijkheid voor deelname aan “Zon op andermans dak” en trapt af met het dak van de gymzaal van de Lambertusschool.
 
 
Het is geschikt voor 21 zonnepanelen, met een wattpiek van 5500 en een geschatte jaaropbrengst van 5.000 kWh. Dat betekent ook 2,5 ton CO2-verlaging. Het vergt een investering van 7.000,- Euro, die door crowdfunding wordt binnengehaald en een looptijd heeft van 11 jaar. Deelname is mogelijk vanaf 25,- tot max. 200,- Euro. De aflossingbedragen worden 10 jaar achtereen uitgekeerd en na het 11e jaar een bonus van 10 %.
 
Samen met een leefbare, gezonde en duurzame wijk is voor de Lambertusschool het uitgangspunt, met de komst van de 21 zonnepanelen als verbindende schakel. De energie van de zon wordt omgezet in elektriciteit, zonder het milieu aan te tasten en daar willen ze graag een bijdrage aan leveren. Hoeveel ze bijdragen aan verduurzaming kunnen ze volgen via Upp Energie-monitoring, waar de school een abonnement op heeft.
 
Energiek Heusden gaat de Scala-school helpen met de inkoop van de panelen en de installatie van het systeem.
 

 
www.energiekheusden.nl

Zonnedak Caleidoscoop

16 december 2018
Inwoners van Heusden kunnen momenteel samen zonnepanelen plaatsen op het dak van de Multifunctionele Accommodatie “de Caleidoscoop”… Lees verder
 
www.energiekheusden.nl

Plan voor drie windmolens

24 november 2018
Als onafhankelijke energiecoöperatie zijn we nauw betrokken bij de plannen en begeleiden de gesprekken met de omwonenden om het… Lees verder
 
www.energiekheusden.nl

Thema-avond groot succes

15 oktober 2018
“De ambitie moet van gewone mensen komen” Met ruim driehonderd belangstellenden was het volle bak in de theaterzaal van de… Lees verder
 
www.energiekheusden.nl

Thema-avond op HTR

15 oktober 2018
Afgelopen vrijdag vond onze thema-avond "Voor een duurzame toekomst" plaats in de vernieuwde Voorste Venne. Een overweldigend succes… Lees verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven