Nieuwsoverzicht

Zonnepanelen Lambertusschool

09 april 2015
www.energiekheusden.nl
De Lambertusschool in Haarsteeg heeft, in het kader van WereldSchoolWereldWijk, al geruime tijd een programma met activiteiten die gericht zijn op duurzaamheid en leefbaarheid. Dat doet de school samen met de wijkbewoners, maatschappelijke partners en bedrijven rondom de school. Voortbordurend op deze activiteiten stelt Scala het dak van de gymzaal beschikbaar om deze door de leerlingen, de ouders, familie, omwonenden en andere geïnteresseerden van zonnepanelen te laten voorzien.

Wat dit project zo bijzonder maakt is dat de leerlingen het financieringstraject middels crowdfunding daadwerkelijk vormgeven. Op woensdag 15 april, van 19.00 tot 20.30 uur, vindt in de gymzaal de spectaculaire aftrap van het zonnepanelenproject plaats, waarin de kinderen de hoofdrol spelen.
 
Wethouder Mart van der Poel zal het startschot lossen voor een fietsestafette, waarbij de deelnemers op hometrainers proberen in korte tijd zoveel mogelijk kilowatt-uren bij elkaar te fietsen. Daarnaast is er een doorlopende videovoorstelling met korte promotiefilmpjes van leerlingen, waarin ze het belang van het zonnepanelenproject benadrukken. Gedurende de avond ben je in de gelegenheid aan te geven hoeveel je voor ’t project gaat inleggen. De totale inleg wordt steeds geactualiseerd op een scorebord bijgehouden. Een onderdeel dat binnenkort van start gaat, is het kunstproject, waarbij leerlingen kunstwerken van plastic afval gaan maken. De kunstwerken zullen eind juni beschikbaar komen voor donateurs die een bedrag van 200,- Euro investeren in het project en kiezen voor een kunstobject in plaats van aflossing en een bonus.
 
Niet elk dak is geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen en niet iedereen wil panelen op zijn eigen dak. Dus biedt Energiek Heusden, de lokale energiecoöperatie, de mogelijkheid voor deelname aan “Zon op andermans dak” en trapt af met het dak van de gymzaal van de Lambertusschool.
 
 
Het is geschikt voor 21 zonnepanelen, met een wattpiek van 5500 en een geschatte jaaropbrengst van 5.000 kWh. Dat betekent ook 2,5 ton CO2-verlaging. Het vergt een investering van 7.000,- Euro, die door crowdfunding wordt binnengehaald en een looptijd heeft van 11 jaar. Deelname is mogelijk vanaf 25,- tot max. 200,- Euro. De aflossingbedragen worden 10 jaar achtereen uitgekeerd en na het 11e jaar een bonus van 10 %.
 
Samen met een leefbare, gezonde en duurzame wijk is voor de Lambertusschool het uitgangspunt, met de komst van de 21 zonnepanelen als verbindende schakel. De energie van de zon wordt omgezet in elektriciteit, zonder het milieu aan te tasten en daar willen ze graag een bijdrage aan leveren. Hoeveel ze bijdragen aan verduurzaming kunnen ze volgen via Upp Energie-monitoring, waar de school een abonnement op heeft.
 
Energiek Heusden gaat de Scala-school helpen met de inkoop van de panelen en de installatie van het systeem.
 

 
www.energiekheusden.nl

Aanmelden thema-avond

18 september 2018
De aanmelding voor de thema-avond van 12 oktober a.s. is geopend en verloopt zeer voorspoedig. Maar er zijn zeker nog plaatsen… Lees verder
 
www.energiekheusden.nl

"Voor een duurzame toekomst"

02 september 2018
Op 12 oktober a.s. organiseren wij een thema-avond over duurzaamheid en de energietransitie. Het belooft een boeiende avond te worden… Lees verder
 
www.energiekheusden.nl
Voor wie het nog niet gezien had ... Prachtige beelden van het Zonnedak De Kubus in Oudheusden. Met dank aan FireMultimedia voor de… Lees verder
 
www.energiekheusden.nl
Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 13 juni jongstleden is het Reglement voor de Ledenraad vastgesteld. Tevens zijn voor de… Lees verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven