Nieuwsoverzicht

Zon op Heusden

19 december 2016
www.energiekheusden.nl
Op 14 december tekenden wethouder Mart van der Poel en bestuurslid Leo Boeren van Energiek Heusden op het gemeentehuis in Vlijmen een intentieovereenkomst voor het project Zon op Heusden, ook wel een postcoderoosproject genoemd.
Je ziet steeds meer daken van huizen en bedrijven in de gemeente Heusden met zonnepanelen. Het rendeert ook, zowel financieel als op milieugebied. Inwoners van Heusden die zelf geen geschikt dak hebben voor het leggen van zonnepanelen, maar wel van de voordelen van zonnepanelen willen profiteren, krijgen daar nu de mogelijkheid voor. Ze worden in de gelegenheid gesteld om tegen zeer gunstige voorwaarden zonnepanelen op het dak van iemand anders te plaatsen. Zij krijgen dan als deelnemende kleinverbruikers korting op hun energierekening.
Er is landelijke wetgeving voor mensen die samen zonnepanelen leggen en het is het verplicht om een coöperatie op te richten die eigenaar wordt van de zonnepanelen.

Zon op Heusden heten de twee projecten, die de energiecoöperatie Energiek Heusden gaat coördineren, eentje voor inwoners in het (postcode)gebied ten noorden van de A59 en eentje ten zuiden daarvan.  Energiek Heusden gaat dus de voorbereidingen doen en voor de uitvoering van de projecten A59-noord en A59-zuid worden 2 (nieuwe) coöperaties opgericht.
De gemeente Heusden heeft al 2 daken beschikbaar gesteld voor Zon op Heusden: het dak van sporthal De Kubus in Oudheusden (180 panelen) en het dak van de nieuwe sporthal (450 panelen) in Drunen. Het is iets meer dan de helft van het 1000-panelenplan waar Energiek Heusden op inzet en waarvoor ze daken op huizen, bedrijven en instellingen zoekt.
Wie belangstelling heeft voor Zon op Heusden, als aanbieder van een dak of als gegadigde voor zonnepanelen op andermans dak, kan dit melden via info@energiekheusden.nl.
 
tekst Rieky Schalken, (c) foto’s Ad van Kessel
 


 
www.energiekheusden.nl
De PostCodeRoos-regeling is een financieringsmogelijkheid voor het gezamenlijk opwekken van zonne-energie met panelen op andermans dak.… Lees verder
 
www.energiekheusden.nl

Zonnedak Caleidoscoop

16 december 2018
Inwoners van Heusden kunnen momenteel samen zonnepanelen plaatsen op het dak van de Multifunctionele Accommodatie “de Caleidoscoop”… Lees verder
 
www.energiekheusden.nl

Plan voor drie windmolens

24 november 2018
Als onafhankelijke energiecoöperatie zijn we nauw betrokken bij de plannen en begeleiden de gesprekken met de omwonenden om het… Lees verder
 
www.energiekheusden.nl

Thema-avond groot succes

15 oktober 2018
“De ambitie moet van gewone mensen komen” Met ruim driehonderd belangstellenden was het volle bak in de theaterzaal van de… Lees verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven