Nieuwsoverzicht

Collectieve inkoop zonnepanelen

30 januari 2015
www.energiekheusden.nl
Aanschaf van zonnepanelen is op dit moment een hot item. Energiek Heusden speelt daarop in en organiseert een energiecafé met als onderwerp: Collectieve Inkoop van Zonnepanelen voor particulieren. Het energiecafé waar alle inwoners van Heusden welkom zijn, vindt plaats op maandag 9 februari in het gemeentehuis van Vlijmen, aanvang 20.00 uur.

Een gunstige prijs, duidelijk geformuleerde eisen bij aanbesteding, zekerheid over de kwaliteit en garantie en zorg voor correcte afhandeling zijn voordelen bij een collectieve inkoop van zonnepanelen. Tijdens het energiecafé komen ze aan bod, maar ook onderwerpen als stimuleringsmaatregelen, aftrek BTW, saldering, afschrijvingstermijn, aanbesteding en alles wat geïnteresseerden verder nog moeten weten. Als voorbeeld wordt op deze informatieavond een gemiddelde woning met een gemiddeld elektriciteitsverbruik genomen. Ook komt de invloed van dalende en stijgende energieprijzen aan bod.
 
Er is gelegenheid om over de uitwerking van de collectieve inkoop met elkaar van gedachten te wisselen. Vragen als: hoe borg je kwaliteit, wat spreek je af over garanties, hoe wordt het project in de markt gezet, hoe worden de offertes aangevraagd en dergelijke komen aan bod. Als het goed is, gaat iedere geïnteresseerde deelnemer na afloop met de juiste informatie voor aanmelding van de collectieve inkoop naar huis. Voor dit project hebben zich al een aantal kandidaten gemeld. 
 
Meer informatie over de collectieve inkoop van zonnepanelen door Energiek Heusden vindt u op deze website. Voor het energiecafé van 9 februari kunt u zich via de website aanmelden, maar het is niet verplicht. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Voel je vrij om ook je buren, vrienden en kennissen mee te nemen.
 
Energiek Heusden is een coöperatie van, vóór en dóór inwoners, die duurzame en betaalbare energie, reductie van fossiele brandstoffen en gezamenlijke activiteiten wil ontplooien.
De collectieve inkoop van zonnepanelen is het eerste officiële project van Energiek Heusden. Met dit project wil ze haar belangrijke doelstelling om de energieopwekking in de gemeente Heusden te verduurzamen en voor de inwoners betaalbaar te houden een belangrijke impuls geven. In de toekomst zullen regelmatig Energiecafés worden gehouden over actuele onderwerpen. 


Illustratie: Bob Leenders

 
www.energiekheusden.nl
De PostCodeRoos-regeling is een financieringsmogelijkheid voor het gezamenlijk opwekken van zonne-energie met panelen op andermans dak.… Lees verder
 
www.energiekheusden.nl

Zonnedak Caleidoscoop

16 december 2018
Inwoners van Heusden kunnen momenteel samen zonnepanelen plaatsen op het dak van de Multifunctionele Accommodatie “de Caleidoscoop”… Lees verder
 
www.energiekheusden.nl

Plan voor drie windmolens

24 november 2018
Als onafhankelijke energiecoöperatie zijn we nauw betrokken bij de plannen en begeleiden de gesprekken met de omwonenden om het… Lees verder
 
www.energiekheusden.nl

Thema-avond groot succes

15 oktober 2018
“De ambitie moet van gewone mensen komen” Met ruim driehonderd belangstellenden was het volle bak in de theaterzaal van de… Lees verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven