Projecten

Duurzame opwekking

Zonnepanelen op eigen dak, individuele aankoop
U kunt bij Energiek Heusden geen zonnepanelen bestellen. We helpen u wel op weg met een uitgebreide handleiding.
>> Ga naar de uitgebreide handleiding

Zonnepanelen op eigen dak, collectieve aankoop
Bij voldoende belangstelling zullen we een project van tenminste 50 woningen inhoudelijk begeleiden. 
>> Werkgroep productie

Zonnepanelen op andermans dak
Ons eerste project betreft de gymzaal van de Lambertusschool in Haarsteeg. Er loopt onderzoek naar de mogelijkheden op de andere Scalascholen. Weet u een dak dat geschikt is voor zonnepanelen meldt het dan bij de werkgroep Productie.

Crowdfunding
Zonnepanelen op andermans dak willen we gaan financieren met geld uit de Heusdense gemeenschap, onze leden. Hoe we dat precies gaan doen wordt nog uitgewerkt. U kunt eventueel al voorintekenen.
 

Reductie energieverbruik

WattNU
Dit is een handboek waarmee je zelf na kunt gaan waar mogelijkheden liggen om energie te besparen. Leuker is het om dit samen met een aantal buren te doen, zodat je van elkaar kunt leren en elkaar kunt stimuleren. Energiek Heusden kan je helpen aan statistische gegevens van het energieverbruik in jouw buurt. Belangstelling? Meld je aan bij de werkgroep Reductie.
 
Besparen op energiekosten
Veel mensen kopen hun energie nog te duur in. Wij gaan u helpen om zonder risico en (als u lid bent) kosteloos over te stappen naar een goedkopere leverancier. Snel verdiend toch? Binnenkort beleggen we daar een avond voor. Hebt u belangstelling, meldt dit dan alvast bij de werkgroep Reductie.

Verplicht energielabel per 1 januari 2015
Vanaf 1 januari dit jaar is het bij het verkopen of verhuren van een woning een officieel energielabel te overleggen. Eigenaren hebben daarover rond 31 januari een brief ontvangen van het Rijk. Op 25 februari beleggen wij een informatieavond waar een en ander wordt uitgelegd. We laten ook zien hoe u via de computer een definitief label kunt aanvragen. Ook gaan we het hebben over mogelijkheden om het label te verbeteren door te isoleren of Andre maatregelen te nemen om uw energieverbruik te verminderen.
 
Terug naar boven