Switchservice

Veel Nederlanders betalen nog steeds zo’n € 200,- tot € 400,- per jaar teveel voor gas en stroom. Dat kan anders. Voor leden heeft Energiek Heusden op haar website een speciaal programma om gemakkelijk en snel de prijzen van alle energieleveranciers met elkaar te vergelijken, zodat u kunt overstappen naar een goedkopere energieleverancier. Energiek Heusden heeft daarvoor enkele specialisten in huis, die u daarbij kunnen adviseren en helpen, ook na uw overstap naar een andere energieleverancier.
 
Vergelijkingssite
Om te kunnen inloggen op het vergelijkingsprogramma, een afgeschermd deel van de website, moet u lid zijn of worden van Energiek Heusden. Is dat geregeld? Kies daarna de button ‘switchservice’ onder aan het scherm en het programma wijst u verder de weg.

Bij het switchen naar een goedkopere energieleverancier spelen een belangrijke rol: de elektriciteitsprijs per kWh met het tarief voor vastrecht en de gasprijs per m3 met de prijs voor het vastrecht. Daarnaast ook een eventuele contractkorting, die ook vaak welkomstkorting wordt genoemd. Vergelijk vooral de jaarkosten, dat is het gemakkelijkste.
 
Risico’s en valkuilen
Er zitten geen risico’s aan het overstappen naar een andere energieleverancier. U moet wel een aantal zaken in de gaten houden:

Als u nog een contract heeft voor een vaste periode, kan uw leverancier u een boete opleggen vanwege contractbreuk. Als u minder dan 60 dagen vóór het verlopen van het contract opstapt, is er geen risico.

Bij het overstappen is vaak sprake van een welkomstkorting, maar die wordt meestal pas uitgekeerd aan het einde van de contractduur. (En niet als u te vroeg opstapt!) Het voordeel van overstappen ziet u daarom maar gedeeltelijk terug in het maandelijkse voorschot.

Een enkele leverancier vraagt een gedeeltelijke vooruitbetaling, bijvoorbeeld de helft van het vastrecht over 1 jaar. Het berekende voordeel blijft dan wel overeind, maar u moet er langer op wachten.
 
Procedure
Na de aanvraag via de switchservice van Energiek Heusden, krijgt u een bevestiging door Energiek Heusden. En ook een bevestiging van uw nieuwe energieleverancier, met een contract en 14 dagen bedenktijd. Vervolgens ontvangt u van uw voormalige leverancier de bevestiging van de opzegging van het contract. Uw nieuwe energieleverancier vraagt u daarna om uw meterstanden door te geven en u krijgt bericht over uw nieuwe voorschot. Zodra uw oude contract is afgelopen, krijgt u gas en stroom via uw nieuwe energieleverancier. Van uw voormalige leverancier ontvangt u de eindafrekening. Na uw overstap, vlak voordat uw jaarcontract afloopt, krijgt u een voorstel voor een nieuw contract. 
 
Duurzame stroom en duurzaam gas
Energiek Heusden is voorstander van duurzame, dus groene energie. Groen gas is nog nauwelijks beschikbaar, voor groene stroom is er keuze genoeg. Let daar op bij uw keuze.

Succes met het overstappen!

Hebt u hulp nodig: mail naar switchservice@energiekheusden.nl en stuur bij voorkeur direct uw laatste jaarafrekening en telefoonnummer mee.

Gratis persoonlijk advies
Door over te stappen naar een andere energieleverancier is enkele honderden euro’s per jaar te verdienen. Energiek Heusden helpt u graag.

Stuur de laatste jaarafrekening van uw energieleverancier naar switchservice@energiekheusden.nl en binnen enkele dagen ontvangt u gratis een advies. Ook bij het overstappen zelf kunnen wij u begeleiden. 
Terug naar boven