Zonnedak De Caleidoscoop

Inwoners van Heusden kunnen momenteel samen zonnepanelen plaatsen op het dak van de Multifunctionele Accommodatie “de Caleidoscoop” in Vlijmen. Dankzij Woonveste en de gemeente heeft Energiek Heusden de beschikking gekregen over het dak van “de Caleidoscoop” om daarop zo’n 450 à 500 zonnepanelen te plaatsen. De totale capaciteit van het dak zal worden uitgegeven in certificaten van 250 KWh per jaar. U kunt deelnemen door deze certificaten te kopen.

Dus ook als je eigen dak wel geschikt is voor zonnepanelen?

Zelfs dan kun je deelnemen aan een zogenaamde Postcoderoos. Dat is een project waarbij de panelen niet op je eigen dak maar op het dak van een ander worden gelegd. In dit geval het dak van de Caleidoscoop in Vlijmen. De energiebelasting over de opbrengst, inclusief de daarover geheven BTW, wordt jaarlijks verrekend met je energierekening. Deze regeling is door de fiscus gegarandeerd voor 15 jaar.

Is deze energie wel Duurzaam?

Een certificaat levert jaarlijks circa 250 KWh echt duurzame energie op. Een gemiddeld gezin (3 à 4 personen) gebruikt ongeveer 3.500 KWh per jaar. Daarvoor zijn ongeveer14 certificaten nodig. Maar je kunt al meedoen vanaf 5 certificaten. Door te investeren draag je bij aan een betere wereld voor onze kinderen en kleinkinderen.

Kan ik ook geld besparen?

Ja, je bespaart ook geld. 15 jaar lang circa €30,- per certificaat per jaar. En daar zijn de kosten al af. De investering verdien je in ongeveer 7 jaar terug. De investering per certificaat is ongeveer € 210,-. De kosten zijn zo laag omdat “Zon op Heusden” voor een deel van de investering een zeer gunstige bankfinanciering afsluit die in 15 jaar wordt terug betaald.

Wanneer krijg ik die energiebelasting terug?

Het energiebedrijf dat aan jou stroom levert verrekent de energiebelasting op de jaarlijkse nota. Je dient daarom wel klant te zijn of  te worden van een energiebedrijf dat deze verrekening faciliteert. De namen van die energiebedrijven kun je vinden op onze site en Facebook pagina. 

Meedoen?

Iedere inwoner van Heusden kan meedoen. Je kunt je opgeven via een mail met jouw gegevens en bij Onderwerp: “Voorinschrijving” naar: zonopheusden@energiekheusden.nl
Dat is nog geheel vrijblijvend tot het moment waarop de contracten worden opgemaakt en getekend.

Zijn er ook Informatieavonden?

Bij voldoende belangstelling organiseren we een informatieavond. Heb je belangstelling voor zo’n informatieavond? Stuur dan een mail met jouw gegevens en bij Onderwerp: ‘Informatieavond’ naar: zonopheusden@energiekheusden.nl 
Je krijgt dan t.z.t. een uitnodiging.

Waarom zou je meedoen?

zonnepanelen op het dak van een ander draagt bij aan een beter milieu. 
geen gedoe op eigen dak - als je al een (geschikt) eigen dak hebt.
lage investering € 210,- per certificaat.
verrekening energiebelasting met jaarafrekening

De gepresenteerde cijfers/berekeningen zijn indicatief en worden pas bij realisatie definitief bepaald.

Zie hieronder een overzicht van mogelijke energiebedrijven voor deelname aan Postcode-projecetn in Heusden. 
Terug naar boven