Zonnedak De Kubus

Afgelopen jaar heeft Energiek Heusden het initiatief genomen om met het project “1000 Zonnepanelen op andermans dak” een begin te maken met het verduurzamen van de energieproductie in de gemeente Heusden.

De gemeente Heusden heeft om te beginnen alvast één dak beschikbaar gesteld voor Zon op Heusden, namelijk het dak van sporthal De Kubus in Oudheusden, goed voor zo'n 250 panelen. Zon op Heusden is speciaal bedoeld voor huurders of woning-eigenaren die zelf geen panelen kunnen, willen of mogen plaatsen. Met deze zgn. ‘postcoderoosactie’ is het mogelijk om ‘Zonnepanelen op Andermans Dak’ te leggen. Gedurende 2017 heeft Energiek Heusden geïnventariseerd of er voldoende belangstelling was voor een dergelijk project en in de tweede helft van het jaar is de verkoop gestart.

Er zijn nu zo’n 22 deelnemers die samen de aanschaf van 250 panelen hebben bekostigd. Nog net voor kerstmis is het “Zonnedak De Kubus” gereed gekomen en begin januari 2018 heeft de verantwoordelijk wethouder, Mart van der Poel, de installatie officieel in gebruik gesteld door het onthullen van  het informatiebord.

De start is nu gemaakt met het dak van sporthal De Kubus in Oudheusden. Andere daken zullen nog in dit voorjaar volgen.

Inwoners en bedrijven binnen Heusden die belangstelling hebben kunnen zich opnieuw inschrijven voor zonnepanelen op het dak van de Multifunctionele Accommodatie “de Caleidoscoop” in Vlijmen.

Klik hier voor meer informatie over Zonnedak De Caleidoscoop 
Terug naar boven